Eilert Sundt videregående skole tilbyr bygg- og anleggsteknikk ved både Flekkefjord og Lyngdal.

Dette er for deg som ønsker å være med å skape og bygge samfunnet.

Det første året får du grunnleggende opplæring i bygg- og anleggsteknikk. Du får prøvd deg praktisk og må vise at du kan arbeide både selvstendig og i team.

Utdanninsløpet går enkelt;

Du gå to år på skole og deretter søke om to år i lære ved en bedrift, for så å gå opp til fagprøvesom gir fagbrev.

Eller så kan du etter Vg2 på bygg- og anleggsteknikk søke deg til påbygging og få generell studiekompetanse. Bestått påbygg gir deg mulighet til å studere høyere utdanning.

Fagoversikt for Vg1 elever:

Fellesfag:

• Engelsk - 84 timer i året
  • Kroppsøving - 56 timer i året
  • Norsk - 56 timer i året
  • Naturfag - 56 timer i året
  • Matematikk - 84 timer i året

Programfag:

• Produksjon - 337 timer i året
  • Tegning og bransjelære - 140 timer i året

Programfaget produksjon dreier seg om produkter og tjenester innenfor bygg- og anleggsteknikk. Materialene tre, betong, ulike typer metaller og kjemiske stoffer er sentrale deler av produksjonen og inngår i programfaget. Verktøy og maskiner, som spenner fra håndverktøy til industrimaskiner og anleggsmaskiner, er også relevant. En viktig bit av undervisningen er praktisering av helse, miljø og sikkerhet og kvalitetssikring.

I programfaget tegning og bransjelære inngår utførelse av enkle tegninger og dokumentasjon av produkter som produseres i bygg- og anleggsbransjen, og praktisk bruk av måleverktøy. Bruk av IKT-baserte tegneprogrammer og enkle kalkulasjons- og beregningsprogrammer inngår også i programfaget.

Flekkefjord Dsc9348
Ved å gå bygg- og anleggsteknikk kan du bli svartruss. Foto: FUNDAMENT.

Prosjekt til fordypning

Som elev får du opplæring i følgende temaer under prosjekt til fordypning:

• Betongfaget - forskaling av trapp m/repos og søyle, materialvalg og tegning
  • Trekonstruksjoner - praktisk opplæring i tømrerfaget
  • Kobber og blikkenslagerfaget -