Deltakelse i European Youth Parliament Norge høsten 2021

Eilert Sundt vgs. utvider sin satsing på internasjonalisering og skal i september 2021 for første gang delta på en sesjon i European Youth Parliament i Norge.

Ansvarlig for internasjonaliseringsarbeidet ved Eilert Sundt vgs, Roar Hole, har våren 2021 jobbet for at Eilert Sundt vgs. skulle få delta på en sesjon i European Youth Parliament i Norge. Den 30. april fikk vi bekreftelsen på at vår skole er en av de utvalgte til å delta på den nittende sesjonen i European Youth Parliament (EYP) i Bergen 8. til 10. september 2021.

Skolen skal sende en delegasjon på tre elever og én lærer. Vi vil nå starte arbeidet internt med å velge ut delegater. Elever fra både yrkesfag og studiespesialisering kan delta, og skolen er oppfordret til å sende elever med «forskjellig kulturell og sosioøkonomisk bakgrunn for å sikre en bredde av deltagere under nasjonalsesjonen». Vi håper mange elever vil være interessert i å være med på dette.

Teamet for årets sesjon er «Reinventing out future; reaching higher summits”. Arbeidsspråket under hele sesjonen og på alle programposter vil være på engelsk.

Nedenfor er et sitat fra invitasjonen til nasjonalsesjonen som forklarer noe av det delegasjonen skal være med: «Deltakerne går gjennom teambuilding der de blir kjent og får trening i samarbeid, komitéarbeid hvor resolusjonene utarbeides, og General Assembly hvor resolusjonene blir debattert. Elevene fordeles i komiteer bestående av 12-14 delegater og jobber sammen med elever fra andre skoler om å utarbeide en resolusjon, med hjelp av én til to erfarne komitéledere.»

Det finnes mer informasjon om sesjonen på hjemmesiden til European Youth Parliament Norge.

Dere kan lese mer om skolen sitt arbeid med internasjonalisering her: Internasjonalisering.