Eilert Sundt vgs. på rødt tiltaksnivå til og med fredag 26. mars

Oppdatert 16. mars: Eilert Sundt vgs. har nå fått informasjon fra Farsund kommune og Lyngdal kommune om at vi skal fortsette på rødt tiltaksnivå frem til og med fredag 26. mars.

Informasjon om de neste dagene
Elevene vil finne informasjon på itslearning om hva dette betyr for sin klasse. Skolen har mange elever i praksis i ukene før påske, noe som gjør at vi har plass på skolen til å iverksette tiltakene på rødt nivå uten å bruke altfor mye digital hjemmeundervisning.

Hva innebærer overgangen til rødt nivå?
Den største forskjellen mellom gult og rødt nivå gjelder tiltakene for å redusere kontakt mellom personer. På rødt nivå skal det blant annet være minst én meter avstand mellom alle på skolen i alle situasjoner. Elevene vil derfor møte ansatte i morgen som kommer til å påpeke det hvis det er for lite avstand. Vi ser at dette kan være en kilde til irritasjon og små konflikter på skolen, og dette er heller ikke den mest lystbetone arbeidsoppgaven for våre ansatte. Vi håper likevel at alle fortsatt har en forståelse for at dette er nødvendig i den situasjonen vi er i nå.

Når elever og ansatte kommer på skolen i morgen, må de huske å sprite hendene på vei inn. Det er videre viktig at elevene leser informasjonen på itslearning for å finne ut hvilke klasserom de skal bruke. Vi minner også om at pultene må vaskes etter bruk og at alle klassene får tildelt egne toaletter som de må bruke.

Det serveres ikke skolefrokost på rødt nivå. Kantinen i Lyngdal er åpen, men elevene må sitte på sine faste plasser i klasserommet, ikke i kantinen, når de spiser. Kantinen i Vanse er mindre enn kantinen i Lyngdal, og vi velger derfor å holde den stengt så lenge vi er på rødt nivå.

Skoleskyssen går som normalt
Skoleskyssen vil gå som den pleier, men AKT oppfordrer skoleelever til å gå, sykle eller bli kjørt til skole. Vi henviser til akt.no for mer informasjon.