Uke 18: Oppdateringer smittesituasjon Eilert Sundt vgs.

Her kommer det oppdateringer om smittesituasjonen på Eilert Sundt vgs. i uke 18.

Oppdatering 6. mai kl. 16.00: Kommunelegen i Lyngdal har i dag gitt beskjed om at én elev ved Eilert Sundt vgs. studiested Lista har testet positivt for covid-19. Eleven går på yrkesfag på studiestedet og er ikke russ.

Skolen har nå sendt ut SMS til alle elevene og ansatte som er satt i karantene. Det er 24 elever og 2 ansatte som nå havner i karantene på grunn av dette smittetilfellet.

Alle hustandsmedlemmene til elevene og ansatte som er definerte som nærkontakter, er ilagt ventekarantene.

Kommunens smittevernsenter vil kontakte elevene i morgen for å gjøre avtale om å ta en koronatest. Elevene vil da også få mer informasjon om hvor lenge karantenen vil vare.

Oppdatering 5. mai kl. 17.30: Per nå er det 89 elever som er i karantene ved Eilert Sundt vgs. De skal nå testes og er i første omgang i karantene frem til og med fredag.

Alle som har vært med russen på Varbak på fredag eller lørdag, må nå testes. Hvis man har vært på Varbak i dette tidsrommet, men ikke fått telefon fra kommunen i kveld med informasjon om testtidspunkt, så må man selv ta kontakt med kommunen i morgen for å gjøre avtale om test.

Oppdatering 5. mai kl. 13.15: Skolen har nå hatt møte med smittesporingsteamene i Lyngdal kommunene og Farsund kommune om situasjonen som har oppstått. Det er nå bestemt at alle – også de som ikke er russ – som var på Varbak enten fredag eller lørdag, er i karantene og må testes.

Kommunene vil ta kontakt for å avtale testtidspunkt. Karantene varer i første omgang frem til og med fredag. Det vil på fredag komme ny beskjed om en eventuell videre karantene.

Det er en veldig uoversiktlig situasjon nå. Vi oppfordrer derfor også hustandsmedlemmene til alle som var på Varbak, til å begrense antall nærkontakter frem til fredag.

De elevene som ikke var på Varbak enten fredag eller lørdag, er nå ikke lenger i karantene.

Oppdatering 4. mai: Skolen har sent i kveld fått en melding fra kommunelegen i Lyngdal om at en person som har vært på samlinger med russen fredag og lørdag kveld, har testet positivt på covid-19.

På grunn av en uoversiktlig situasjon i kveld skal derfor alle elevene på vg2 og vg3 studiespesialisering og påbygg umiddelbart gå i karantene og ikke komme på skolen i morgen.

Elevene vil i morgen få mer informasjon om karantenes lengde og eventuell testing. Vi har fått beskjed fra kommunelegen om at kveldens karantene for elevene, foreløpig ikke medfører ventekarantene for hustandsmedlemmer.

Hvis det var andre enn elever fra klassene nevnt ovenfor som var sammen med russen fredag og lørdag kveld, så må de også umiddelbart gå i karantene.