Helse- og oppvekstfag

Liker du å være med mennesker? Ønsker du et spennende yrke?

Helse- og oppvekstfaget er valget! Faget tar for seg hele mennesket, der dine holdninger og kunnskaper står sentralt.
Helse- og oppvekstfaget forbereder deg til å jobbe med mennesker i forskjellige aldersgrupper og livssituasjoner.

Du lærer

• om helsefremmende arbeid
  • om livsstilsykdommer, skader og lidelser
  • om barn og unges utvikling
  • om kost, ernæring og hygiene
  • om kommunikasjon og sosial kompetanse

Du kan bli

• helsefagarbeider, ambulansearbeider eller portør
  • barne- og ungdomsarbeider
  • apotektekniker, helsesekretær eller tannhelsesekretær
  • hudpleier, fotterapeut eller ortopeditekniker
Timefordeling Helse- og oppvekstfag
Fag Timetall Vg1 Helse- og oppvekstfag Timetall Vg2 Helsearbeiderfag
Programfag 645 730
Engelsk 140
Kroppsøving 56 56
Matematikk 84
Naturfag 56
Norsk 112
Samfunnsfag 84

Første året:

[Sett inn bilde her]

Helse- og oppvekstfag

På Vg1 lærer du de grunnleggende kunnskapene i helse- og oppvekstfaget.

Det første året har du som elev både fellesfag og programfag. Fellesfagene er norsk, engelsk, kroppsøving, matematikk og naturfag. Programfagene er;

• helsefremmende arbeid
  • kommunikasjon og samhandling
  • yrkesutøvelse

Skolen legger også tilrette for at elevene får prosjekt til fordypning. Faget gir en mulighet til fordypning i et emne, også praksis ute i bedrifter er en vanlig læreform for utdanningsprogrammet.

Andre året:

[Sett inn bilde her]

Helse- og oppvekstfag

Når du som elev tar helse- og oppvekstfaget på Vg2 spesialiserer du deg.

På Eilert Sundt videregående skole kan vil tilby følgende løp for Vg2 elever:

• helsearbeiderfag

På Vg2 har elevene norsk, engelsk, kroppsøving og samfunnsfag som fellesfag. Programfagene for begge retningene er;

• helsefremmende arbeid
  • kommunikasjon og samhandling
  • yrkesutøvelse

Skolen har et godt samarbeid med lokale virksomheter og offentlige institusjoner. Disse brukes blant annet til faget prosjekt til fordypning der elevene får prøve seg i arbeidslivet.

Etter Vg2 kan du enten ta to år i lære for å fullføre fagbrev. Eller du kan ta tredje året påbygg for så å gå videre med høyere utdanning.

Gjennom utdanningen kan du blant annet bli barne- og ungdomsarbeider, helsefagarbeider, helsesekretær, tannhelsesekretær, apotektekniker, ambulansearbeider, hudpleier, fotterapaut eller ortopedtekniker.

Vi på Eilert Sundt videregående skole gjør deg smartere og lærer deg det du trenger for å bli en dyktig og god fagarbeider. Samfunnet trenger gode fagfolk, så velg oss!