Regjeringen nedjusterte i går det nasjonale tiltaksnivået for videregående skoler til gult nivå. Eilert Sundt vgs. er dermed på gult nivå fra onsdag 20. januar, og det blir vanlig timeplan fra i morgen.

Onsdag 20. januar: Kriseledelsen i Lyngdal kommune har nå bekreftet at en tredje elev ved Eilert Sundt vgs. studiested Lyngdal har fått påvist korona. Dette er en elev som går i samme klasse som de to andre elevene som tidligere hadde fått påvist covid-19. Det er ikke flere personer tilknyttet skolen som er i karantene enn det som ble meldt i går.

Tirsdag 19. januar: Skolen har fått informasjon om at ytterligere en elev ved skolen har fått påvist korona. Eleven går i samme klasse som eleven som allerede hadde fått påvist covid-19. Det er nå totalt 17 personer tilnyttet skolen som er i karantene.

Mandag 18. januar: På formiddagen mandag 18. januar fikk skolen melding om at én elev ved Eilert Sundt vgs. Lyngdal har fått påvist korona. Alle nærkontaktene er nå varslet og bedt om å gå i karantene. På grunn av at det nå er rødt nivå ved skolen, er det relativt få nærkontakter. Til sammen 13 elever og 2 ansatte ved skolen er i karantene. Alle nærkontaktene til eleven har blitt kontaktet av skolen.

Regjeringen har søndag 3. januar sendt ut informasjon om at alle videregående skoler går over på rødt nivå frem til 18. januar. Les mer om hva dette betyr for Eilert Sundt vgs. her.

Først vil vi takke alle på skolen, både elever og ansatte for den innsatsen dere legger ned under pandemien. Mange savner tettere kontakt og vil gjerne være sammen med venner og familie i større grad enn det som er forsvarlig og anbefalt. Vi ser at smitte skjer mest på fritiden og i private sammenhenger. Derfor er det viktig å fortsatt holde på smitteverntiltak gjennom ferien, Det går såpass bra på Agder nå, fordi du og jeg og alle sammen tar ansvar: hold avstand, hold deg hjemme ved sykdom og hold ut!

Tilbudsstrukturen for neste skoleår ble vedtatt den 24. november. Det vil si at det nå er bestemt hvilke tilbud som er søkbare ved de offentlige videregående skolene i Agder. Skoleåret 2021-2022 blir spesielt spennende for Eilert Sundt videregående skole, fordi skolen da flytter inn i de nye skolelokalene i Farsund. Den store nyheten i tilbudsstrukturen for vår skole er at elevene nå kan søke helse- og oppvekstfag med studieforberedende hos oss. Dette er et treårig utdanningsløp som er skreddersydd de som ønsker høyere utdanning innen helse- og oppvekstfag.

De lokale smittevernsmyndighetene har bestemt at Eilert Sundt vgs. igjen skal over på gult smittevernsnivå. Skolen vil iverksette dette fra og med onsdag 11. november. Det betyr at alle elevene skal møte på skolen igjen på onsdag.

I de kommende ukene vil vi gjennomføre elevundersøkelsen ved Eilert Sundt videregående skole. Elevundersøkelsen er en årlig undersøkelse der elever får si sin mening om læring og trivsel i skolen. Svarene brukes av skolen, kommunen og staten for å gjøre skolen bedre.

Smittevernmyndighetene i Farsund og Lyngdal kommune har besluttet at Eilert Sundt vgs. skal over på rødt tiltaksnivå i uke 46 (fra og med mandag 9. november og foreløpig til fredag 13. november). I praksis betyr dette mindre tilstedeværelse på skolen og mindre kontakt mellom elevene. Elevene vil få en skolehverdag i neste uke med noen dager med fjernundervisning og noen dager med undervisning fysisk på skolen.

På grunn av den pågående smittespredningen av covid-19 i kommunene Farsund og Lyngdal, får vi på Eilert Sundt vgs. mange spørsmål. Vi vil derfor dele svar på ofte stilte spørsmål og si noe om hvordan skolen nå jobber, hvilke regler vi forholder oss til og hvem som bestemmer hva under pandemien.