Vi har lenge jobbet med vår forståelse av kompetansebegrepet på Eilert Sundt vgs. og reflektert mye rundt hvordan vi kan vurdere kompetanse. Dette er vanskelig, og vi tror at vi, i likhet med veldig mange andre skoler, har en vei å gå for å få en forståelse av dette som er i tråd med den nye definisjonen av kompetanse i fagfornyelsen.

Denne artikkelen er et forsøk på å beskrive hvordan vi jobber med smittevern på Eilert Sundt vgs. Målet med artikkelen er å synliggjøre hvilket regelverk vi følger, og hvilke skjønnsmessige vurderinger vi gjør i arbeidet med å håndtere de dilemmaene vi møter i arbeidet med smittevern.

Oppdatert 16. mars: Eilert Sundt vgs. har nå fått informasjon fra Farsund kommune og Lyngdal kommune om at vi skal fortsette på rødt tiltaksnivå frem til og med fredag 26. mars.

Som Farsund kommune skriver på sine Facebook-sider, er det oppdaget mutantsmitte i kommunen. Før de har kontroll på situasjonen, oppfordrer derfor Farsund kommune alle om å utvise den største forsiktighet, redusere sosial kontrakt til et minumum og passe på å holde avstand.

Vi har i kveld fått beskjed fra smittesporingsteamet i Farsund kommune om at 48 elever og 5 ansatte ved vårt studiested i Vanse er ilagt karantene i påvente av testing. Dette er som et ledd i smittesporingsarbeidet i kommunen. Det er per nå ikke noen elever eller ansatte ved skolen som har testet positivt, men de kommer til å bli satt i karantene inntil testresultat foreligger. Elevene og ansatte i karantene vil i morgen bli kontaktet av smittesporingsteamet i sin hjemkommune for å gjøre en avtale om å ta en prøve.

Regjeringen nedjusterte i går det nasjonale tiltaksnivået for videregående skoler til gult nivå. Eilert Sundt vgs. er dermed på gult nivå fra onsdag 20. januar, og det blir vanlig timeplan fra i morgen.

Onsdag 20. januar: Kriseledelsen i Lyngdal kommune har nå bekreftet at en tredje elev ved Eilert Sundt vgs. studiested Lyngdal har fått påvist korona. Dette er en elev som går i samme klasse som de to andre elevene som tidligere hadde fått påvist covid-19. Det er ikke flere personer tilknyttet skolen som er i karantene enn det som ble meldt i går.

Tirsdag 19. januar: Skolen har fått informasjon om at ytterligere en elev ved skolen har fått påvist korona. Eleven går i samme klasse som eleven som allerede hadde fått påvist covid-19. Det er nå totalt 17 personer tilnyttet skolen som er i karantene.

Mandag 18. januar: På formiddagen mandag 18. januar fikk skolen melding om at én elev ved Eilert Sundt vgs. Lyngdal har fått påvist korona. Alle nærkontaktene er nå varslet og bedt om å gå i karantene. På grunn av at det nå er rødt nivå ved skolen, er det relativt få nærkontakter. Til sammen 13 elever og 2 ansatte ved skolen er i karantene. Alle nærkontaktene til eleven har blitt kontaktet av skolen.

Regjeringen har søndag 3. januar sendt ut informasjon om at alle videregående skoler går over på rødt nivå frem til 18. januar. Les mer om hva dette betyr for Eilert Sundt vgs. her.

Først vil vi takke alle på skolen, både elever og ansatte for den innsatsen dere legger ned under pandemien. Mange savner tettere kontakt og vil gjerne være sammen med venner og familie i større grad enn det som er forsvarlig og anbefalt. Vi ser at smitte skjer mest på fritiden og i private sammenhenger. Derfor er det viktig å fortsatt holde på smitteverntiltak gjennom ferien, Det går såpass bra på Agder nå, fordi du og jeg og alle sammen tar ansvar: hold avstand, hold deg hjemme ved sykdom og hold ut!

Tilbudsstrukturen for neste skoleår ble vedtatt den 24. november. Det vil si at det nå er bestemt hvilke tilbud som er søkbare ved de offentlige videregående skolene i Agder. Skoleåret 2021-2022 blir spesielt spennende for Eilert Sundt videregående skole, fordi skolen da flytter inn i de nye skolelokalene i Farsund. Den store nyheten i tilbudsstrukturen for vår skole er at elevene nå kan søke helse- og oppvekstfag med studieforberedende hos oss. Dette er et treårig utdanningsløp som er skreddersydd de som ønsker høyere utdanning innen helse- og oppvekstfag.